Portrait of Lex Pott

Ontwerper

Lex Pott

In de behendige handen van de Rotterdamse ontwerper Lex Pott (1985) vind je vooral stukken hout, steen en metaal. De solide bouwstenen die ten grondslag liggen aan zijn rauwe en intuïtieve manier van werken. Terugkeren naar hun oorsprong, ongeacht het doel, is wat hem scherp houdt. Hij verbergt zijn ontwerpen niet onder indirecte lagen, maar brengt ze terug tot de essentie. Van pretzel-vormige zeepjes tot marmeren bijzettafels en de Occony Ray tafel.

Já, Pott houdt van een goed experiment en hands-on werk. Dat is ook nooit veranderd sinds hij in 2009 cum laude afstudeerde aan de Design Academy Eindhoven. Het markeerde het begin van zijn dynamische en kleurrijke carrière als productontwerper. Sindsdien werkte hij als eigen merk en onafhankelijke studio samen met verschillende nationale en internationale merken zoals HAY, &Tradition, The Future Perfect Gallery, HEMA, Bolsius, Gelderland, Vero International, BANNE, PUIK en Weltevree.

“Waarom Occony? Ze staan wat mij betreft voor kwaliteit en goed materiaalgebruik. En ik geloof dat ze als bedrijf zeer toekomstbestendig zijn, wat blijkt uit het hoge niveau van ambacht, vakmanschap en lokale productie. Met als resultaat een supply chain die veel korter is en van hoge kwaliteit, van het eerste ontwerp tot het eindproduct.”

- Lex