MERK BELOFTE

Onze belofte

Wij schetsen de lijnen die zorgen voor radicale verandering en hoop voor een leefbare planeet.

Occony is een Nederlands meubelbedrijf dat de natuurlijke hulpbronnen op deze planeet respecteert en de cyclische aard van het leven eer aandoet. We ontwikkelen en verkopen impact-gedreven ontwerpen die staan voor verandering, duurzame perspectieven en optimisme. We vieren het innovatieve werk van Nederlandse ontwerpers die samen met ons het leven op deze planeet willen beschermen en behouden. Of het nu in de grotere of kleinere hoeken van onze leefomgeving is - van huis tot kantoor, van vrienden tot collega's, van intieme feesten tot grote directievergaderingen. Zo vinden we samen onze plek in een kansrijke toekomst.

Goede kwaliteit komt met goede normen. En een leefbare planeet komt met nóg hogere normen. De wereldwijde klimaatcrisis laat ons geen andere keuze dan ons verhaal en onze overtuigingen over duurzaamheid en zakendoen te veranderen. Onze producten worden gemaakt met onbaatzuchtige handen en hoogwaardige materialen die bewijzen dat een gezonde relatie met aardse hulpbronnen mogelijk is. Ontwerpen die voortvloeien vanuit eco-universeel denken en eerbied. Alleen door onze relatie met de aarde radicaal te veranderen en te verbeteren, kunnen we mooie tijdloze meubels blijven maken van de beste herbruikbare en toekomstbestendige materialen.

Hoe

Goed Samen

Een leefbare planeet ontwikkelt zich niet door alleen maar op onze eigen dromen en wensen te focussen. Daarom bundelen we onze krachten met het meest klimaatbewuste, ambitieuze en duurzaam gedreven vakmanschap in het veld. Een ontmoetingsplek voor gedachten, handen, passies en waarden die hetzelfde uitgangspunt hebben. Het is onze grote trots en bron van hoop om samen te werken met een groeiende groep klanten, leveranciers en opdrachtgevers die dezelfde groene doelen nastreven als wij. Die niet alleen dromen van een betere planeet, maar zich er dagelijks actief voor inzetten. En die hoogstaand en functioneel ontwerp weten te combineren met respect voor de belangrijkste speler in dit geheel; de natuur.

We delen graag de verhalen over de handen en gezichten achter het ontwerpproces, die als een flinke dosis inspiratie fungeren. Verhalen over optimisme en vooruitstrevende ideeën die ons helpen actie te ondernemen in het nu.

Goede Innovatie

Willen we de relatie met onze planeet veranderen, dan zullen we ook anders moeten omgaan met natuurlijk kapitaal. Voor ons betekent dit een voortdurende (onder)zoektocht naar ongebruikelijke en unieke materialen, afkomstig uit verschillende industrieën of toepassingen, die een gevoel van vernieuwing maar ook integriteit naar onszelf en ons ecosysteem uitdragen. Laten we een nieuw raamwerk als basis gebruiken om meubeldesign vanuit een meer-dan-menselijk paradigma te benaderen. Praktisch gezien betekent dit bijvoorbeeld dat onze stoelen en tafels op zo’n manier worden gemaakt dat we de productie op een zeer nauwkeurige en verantwoorde manier kunnen opschalen, terwijl afgedankte artikelen weer opnieuw in omloop worden gebracht. En we worden er steeds beter in om het gehele werkproces van A-Z te volgen en dat op de meest veilige en milieuvriendelijke manier. 

Goed Ontwerp

Esthetiek gebaseerd op ecologisch denken en voelen - dat is Occony. In onze ogen en heldere perceptie van wat vooruitgang betekent, hoeft mooi en functioneel design niet te lijden onder onze harde duurzaamheidsdoelstellingen. Sterker nog, op de lange termijn versterkt het elkaar alleen maar. Wij geloven dat ware schoonheid gepaard gaat met een eerlijke, duidelijke en wezenlijke manier van creëren die geen schade toebrengt aan anderen of de grond waarop we bouwen. Inclusief alle natuurlijke hulpbronnen die we gebruiken. De tijd waarin we nu leven maakt dat we niet langer ons hoofd kunnen wegdraaien van onze creatieve voetafdruk. In plaats daarvan kiezen we er bewust voor om dat wat we doen te bekijken vanuit het kleinere en grotere geheel. Om de al bestaande verbindingen tussen de macro- en microniveaus van deze planeet als leidraad te nemen, die zorgen voor een gezonde balans in heden en toekomst, voor iedereen én de liefhebbers van mooi design.

Goede Software

Meer dan ooit staat kennis gelijk aan macht. Daarom gaan onze duurzame intenties en acties hand in hand met transparante communicatie en het delen van gedetailleerde productinformatie. Voor ons staat dit voorop en benadrukt het belang van waarom we doen wat we doen. We vechten voor structurele verandering in deze branche via het platform rrevive (circulair meubelbeheer) waar we de herkomst en samenstelling van onze meubels direct communiceren. Het stelt ons in staat om niet alleen de locatie maar ook de status van elke stoel, tafel en accessoire tijdens hun levensduur nauwkeurig te volgen. Een essentiële tool om te groeien van eerlijke interactie naar ware (r)evolutie.

Wat

Wij schetsen de lijnen en vormen voor verschillende plekken, gezichten en gelegenheden. Multifunctioneel, eigenzinnig, gedurfd, ingetogen, parmantig, leuk, verrassend, tijdloos, classy, clean en functioneel. Van de fundamentele items zoals designtafels en -stoelen tot belangrijke werkbenodigdheden, technische verbeteringen en woonaccessoires.

Onze focus ligt op het maken van oplossingen voor elke werk- en thuisomgeving die een gezonde balans tussen verschillende werkvormen bevordert. We doen niets liever dan het creëren van de perfecte omgeving die onze dagelijkse ervaring en ons functioneren weet te verbeteren, van formeel tot informeel. Om ruimtes te creëren voor inspirerende interactie, zakelijke ontbijtafspraken en gericht teamwerk, maar die het ook mogelijk maken voor mensen om alleen of op een afgezonderde manier te werken.

Bij Occony voorzien we in alle behoeften en wensen en denken in nieuwe mogelijkheden en moderne uitdagingen. We overbruggen de kloof tussen noodzakelijke, toekomstbestendige ontwikkelingen en onze diepgewortelde behoefte aan een menselijke en leefbare omgeving.