ONS VERHAAL

Duurzaam design est. 2018

Occony is opgericht in 2018 vanuit het knagende besef dat natuur, wildlife en biodiversiteit in rap tempo aan het afbrokkelen zijn. Bosbranden en smeltende gletsjers vormen het decor van een nieuwe realiteit. Het kleurrijke canvas van deze aarde wordt somberder en bleker terwijl de industrie waarin wij werken functioneert op de ogenschijnlijk eindeloze mogelijkheden. Maar de sociale en ecologische kosten ervan? Ze blijven onder het tapijt verscholen zoals een beschimmelde vlek op een kostbare houten vloer. 

Bij Occony hebben we besloten om de dingen anders te zien en aan te pakken. Ons bedrijf is hier om de bestaande structuren te doorbreken die bepalen hoe we zakendoen op een planeet waar we veel om geven. En om de mensheid (en vooral onszelf) uit te dagen opnieuw te kijken naar wat betekenisvol design werkelijk inhoudt. Om de lijn te trekken van onwetendheid naar initiatief nemen. Van sociale orde naar natuurlijke orde. We zijn ervan overtuigd dat design voortvloeit uit het gevoel van verantwoordelijkheid en integriteit. Dat het voortkomt vanuit de wens om terug te geven. Dat ontwerp aansluit op de cyclus van het leven.

Het keerpunt

Het woord Occony betekent letterlijk 'keerpunt' en is geworteld in het Maleisische dialect. We hebben het gevoel dat we niet alleen collectief op een keerpunt staan in deze wereldwijde klimaatcrisis, maar wat zijn de dagelijkse keerpunten die we voor onszelf kunnen creëren? We zullen de huidige situatie positief moeten veranderen om van deze planeet ons duurzame thuis te maken.

We hebben dit vrij letterlijk genomen, zoals je kunt zien, door meubeldesign te maken en te ontwikkelen dat de zorg voor de aarde in elke vezel draagt. Van het verzamelen van hoogwaardige natuurlijke materialen zoals kokosharen en Hollandse wol, tot het aandachtig boetseren en vormgeven van de perfecte stoel of technische gadget die bij onze behoeften past. Ontstaan uit de handen van toonaangevende ontwerpers die door ons zijn uitgekozen en dezelfde ambities en waarden delen. 

In welke hoek van de wereld of in welke omgeving dan ook, onze drijfveer is om creatieve en duurzame oplossingen te bedenken die het grote geheel dienen. Of we je nu ontmoeten in bruisende vergaderruimtes en vlijmscherpe kantoren of in kleurrijke huiskamers en parmantige thuiswerkplekken. Laat ons u de schoonheid, kracht en het comfort tonen van een betrouwbaar huwelijk tussen meubeldesign en een leefbare planeet. De natuur is tenslotte de grootste ontwerper van allemaal.