BRAND PROMISE

Onze belofte

We tekenen de lijnen die radicale verandering teweegbrengen en zorgen voor een leefbare planeet.

Occony is een Nederlands meubelbedrijf dat onze gedeelde natuurlijke hulpbronnen op deze planeet respecteert en de cyclische aard van het leven eer aandoet. We ontwikkelen en verkopen impact-gedreven ontwerpen die zijn gebaseerd op verandering, duurzame perspectieven en optimisme. We vieren het innovatieve werk van Nederlandse ontwerpers die samen met ons het leven op deze planeet willen beschermen en behouden. Of het nu in de grotere of kleinere hoeken van onze leefomgeving is - van huis tot kantoor, van vrienden tot collega's, van intieme feesten tot grote directievergaderingen. Zo vinden we samen onze plek in een kansrijke toekomst.

Goede kwaliteit komt met goede normen. En een leefbare planeet komt met nog hogere normen. De wereldwijde klimaatcrisis laat ons geen andere keuze dan ons verhaal en geloofssysteem rond duurzaamheid en zakendoen te veranderen. Onze ontwerpen zijn gevormd uit de onbaatzuchtige handen en hoogwaardige materialen die bewijzen dat we een gezonde relatie kunnen onderhouden met de natuurlijke hulpbronnen op deze aarde. Ontwerpen die zijn gebouwd op een eco-universeel begrip en eerbied. Alleen door onze verbinding met de aarde radicaal te veranderen en te verbeteren, kunnen we garanderen dat we tijdloze meubels maken van de beste herbruikbare en toekomstbestendige materialen met een fijne afwerking.

Hoe

Goed Samen

Een leefbare planeet buigt zich niet om de eigen dromen en wensen. Daarom bundelen we onze krachten met het meest klimaatbewuste, ambitieuze en duurzaam gedreven vakmanschap in het veld. Een ontmoeting van gedachten, handen, passies en waardesystemen. Het is onze grote bron van trots en hoop om samen te werken met een groeiende groep gelijkgestemde klanten, leveranciers en opdrachtgevers die dezelfde groene doelen nastreven als wij. Die er niet alleen van dromen om een betere planeet te creëren, maar dagelijks met hun handen in de klei staan. En die doordacht hoogstaand en functioneel ontwerp weten te combineren met respect voor de belangrijkste drager én aanbieder van alles: de natuur.

We delen graag de verhalen van de handen en gezichten achter het ontwerpproces voor een flinke dosis inspiratie. Verhalen over optimisme en vooruitstrevende ideeën die ons helpen actie te ondernemen in het nu.

Goede Innovatie

Het veranderen van de relatie met onze planeet vraagt om het veranderen van de relatie met hoe we haar middelen gebruiken. Voor ons betekent dit dat er voortdurend wordt (onder)zocht naar ongebruikelijke en unieke materialen, afkomstig uit verschillende industrieën of toepassingen, die een gevoel van nieuwheid maar integriteit naar onszelf en ons ecosysteem ademen. Een nieuw raamwerk bouwen om meubeldesign te vestigen in een meer-dan-menselijk paradigma. Dit betekent bijvoorbeeld dat onze stoelen en tafels zo zijn gemaakt dat we de productie op een zeer nauwkeurige en verantwoorde manier kunnen opschalen, terwijl afgedankte artikelen weer in omloop worden gebracht. We verbeteren om het hele proces van A-Z op de meest ongevaarlijke en milieuvriendelijke manier te volgen.

Goed Ontwerp

Esthetiek gebaseerd op ecologisch denken en voelen - dat is Occony. In onze ogen en duidelijke perceptie van vooruitgang hoeft mooi en functioneel design niet te lijden onder onze harde duurzaamheidsdoelstellingen. Sterker nog, het versterkt elkaar op de lange termijn alleen maar. Wij geloven dat ware schoonheid gepaard gaat met een eerlijke, duidelijke en substantiële manier van creëren die geen schade toebrengt aan anderen of de grond waarop we bouwen. Inclusief alle natuurlijke hulpbronnen waar we onze materialen uit halen. In deze tijd kijken we niet weg van onze creatieve voetafdruk. In plaats daarvan kiezen we er bewust voor om te produceren en te verkopen door het kleinere én grotere plaatje van het leven te zien. Het volgen van de reeds bestaande verbindingen tussen de macro- en microniveaus van deze planeet die zorgen voor een geheeld heden en toekomst(milieu) voor iedereen die betrokken is bij en waarde hecht aan goed meubelontwerp.

Goede Software

Meer dan ooit tevoren informatie is macht. Daarom gaan onze duurzame intenties en acties hand in hand met transparante communicatie en het gedetailleerd delen van productinformatie. Dit staat voorop voor ons merk en benadrukt het belang van ons werk. We strijden voor structurele verandering in deze branche via het platform rrevive (circulair meubelbeheer) waar we de herkomst en samenstelling van onze meubels direct communiceren. Het helpt ons om de locatie en staat van elke stoel, tafel en accessoire tijdens hun levensduur nauwkeurig te volgen. Een essentiële tool om te groeien van eerlijke interactie naar echte (r)evolutie.

Wat

We tekenen lijnen en vormen voor verschillende plaatsen, gezichten en gelegenheden. Multifunctioneel, eigenzinnig, gedurfd, ingetogen, parmantig, leuk, verrassend, tijdloos, classy, clean en functioneel. Van de basisbouwstenen zoals designtafels en -stoelen tot belangrijke werkbenodigdheden, technologische verbeteringen en woonaccessoires.

Onze focus ligt op het bouwen van oplossingen voor elke werk- en thuisomgeving die een gezonde balans tussen verschillende manieren van werken bevordert. We houden ervan om de perfecte designlandschappen te creëren die onze dagelijkse ervaring en ons functioneren in onze omgeving verbeteren, van formeel tot informeel. Ruimtes creëren voor inspirerende interactie, ontbijtbijeenkomsten en gericht teamwerk, maar ook ruimte laten voor mensen om alleen of op een meer afgezonderde manier te werken.

Bij Occony voorzien we in alle behoeften en wensen, nieuwe kansen en hedendaagse uitdagingen. Ook op technisch gebied. De kloof overbruggen tussen noodzakelijke, toekomstbestendige ontwikkelingen en onze diepgewortelde behoefte aan een menselijke en leefbare omgeving