OUR STORY

Duurzaam design est. 2018

Occony is opgericht in 2018. Ontstaan uit het knagende besef dat natuur, wildlife en biodiversiteit in rap tempo aan het afbrokkelen zijn. Bosbranden en smeltende gletsjers die het decor vormen van een nieuwe realiteit. Het kleurrijke canvas van deze aarde wordt somberder en somberder terwijl de industrie waarin we werken functioneert op de ogenschijnlijke eindeloze mogelijkheden. Maar de sociale en ecologische kosten daarvan? Ze zijn verborgen onder het tapijt als een beschimmelde vlek op een kostbare houten vloer.

Bij Occony hebben we besloten om de dingen anders te zien en te doen. Ons bedrijf is hier om de bestaande structuren op te schudden over hoe zaken te doen op een planeet waar we veel om geven. En om de mensheid (en vooral onszelf) uit te dagen het verhaal te herschrijven over wat betekenisvol design werkelijk is. Om de lijn te trekken van onwetendheid naar onthullen. Van sociale orde naar natuurlijke orde. Onze overtuiging is dat design volgt op verantwoordelijkheid. Ontwerp volgt integriteit. Ontwerp volgt teruggeven. Ontwerp volgt de cyclus van het leven.

Het keerpunt

Het woord Occony betekent letterlijk 'keerpunt' en is geworteld in het Maleisische dialect. We hebben het gevoel dat we niet alleen collectief op een keerpunt staan in deze wereldwijde klimaatcrisis, maar wat zijn de dagelijkse keerpunten die we voor onszelf kunnen creëren? Onze (design)tafels moeten worden ontwikkelt om van deze planeet onze duurzame huis te maken.

We hebben dit vrij letterlijk genomen, zoals je kunt zien, door meubeldesign te ontwikkelen en te produceren die deze zorg voor de aarde in elke vezel draagt. Van het verzamelen van hoogwaardige natuurlijke materialen zoals kokosharen en Hollandse wol, tot het aandachtig boetseren en vormgeven van de perfecte stoel of technische gadget die bij onze behoeften past. Ontstaan uit de handen van toonaangevende ontwerpers die door ons zijn uitgekozen en dezelfde ambities en waarden delen.

In welke hoek van de wereld of in welke omgeving dan ook, onze drijfveer is om creatieve en duurzame oplossingen te bedenken die iedereen dienen. Of we je nu ontmoeten in bruisende vergaderruimtes en vlijmscherpe kantoren of in kleurrijke huiskamers en parmantige thuiswerkplekken. Laat ons u de schoonheid, kracht en het comfort tonen van een betrouwbaar huwelijk tussen meubeldesign en een leefbare planeet. De natuur is tenslotte de grootste ontwerper van allemaal.