Ch. 01

Partnerships

Occony & Arco lanceren Kami-collectie

De gedeelde visie op duurzaamheid en aandacht voor het milieu resulteert in een vernieuwde samenwerking waarin ‘sustainable innovation’ en ambacht samenkomen. Afgelopen jaar hebben Occony & Arco alle kennis en kunde op het gebied van duurzaamheid, materialen en productiemethoden ingezet om te komen tot de vernieuwde Kami tafelcollectie. 

Kami collectie

De Kami (Japans voor papier) wordt door beide partijen opgenomen in de collectie en wordt lokaal in Winterswijk (Arco) geproduceerd. De tafelcollectie bestaat uit drie varianten; Occony: Kami variant gemaakt van afvalpapier en Niaga technology, afgewerkt met fineer. Arco: Kami variant volledig massief of beuken kernplaat afgewerkt met fineer. De tafels worden afgewerkt in Eiken, Essen of Noten en kunnen in verschillende kleuren gebeitst worden. De tafels worden afgewerkt met een duurzame watergedragen lak of de standaard lak voor de projectmarkt. De toegepaste materialen zijn Cradle2Cradle, FSC of PEFC en Stip gecertificeerd. 

De Kami tafels kunnen met gemak en naar wens worden geconfigureerd, waarbij eindeloos in lengte geschakeld kan worden in verschillende uitvoeringen. Van een kleine intieme setting tot een grote blikvanger in een vergader- en boardroom omgeving. De Kami design tafel is beschikbaar in een ronde of ovale vorm voor zowel het blad als de kolom(men). De moderne tafel brengt een duurzaam ontwerp en organische vormen samen tot een tijdloos design voor de woon- en werkomgeving. 

Joost van der Vecht

Joost van der Vecht“De ontwerpopgave voor de Kami collectie was om een tafelsysteem te ontwikkelen met een herhalende levenscyclus. Mijn streven was dan ook om de tafel compleet op te bouwen uit gerecycled papier, inclusief het onderstel. Hiervoor heb ik gebruik gemaakt van de stijfheid van een kolom. Een velletje papier wordt immers sterk als je er een koker van rolt. Het resultaat is een ontwerp met een heel helder beeld, dat iedereen begrijpt. Zowel de vormgeving van de tafel als zijn footprint zijn gelijktijdig een ‘bold’ en vriendelijk statement geworden.

Over Occony

De arctische regio smelt, ecosystemen brokkelen af en onze biodiversiteit wordt bedreigd. De haast onophoudelijke vraag naar nieuwe grondstoffen brengt de wereldwijde flora & fauna in gevaar. Bij Occony geloven we in een wereld waar kwaliteitsmeubilair is gemaakt van natuurlijke en recyclebare materialen. 

Occony ontwikkelt en produceert duurzame meubels voor de thuis-, kantoor- & hospitalitymarkt. Alle producten zijn ontworpen met het oog op duurzaamheid. De meubels bevatten hoofdzakelijk recyclebare biobased afvalstromen, zijn vrij van vluchtige organische stoffen (VOS) en worden lokaal geproduceerd. Occony maakt gebruik van een losmaakbare verbindingstechniek zodat de grondstoffen eenvoudig van elkaar te scheiden zijn. Op deze manier kunnen dezelfde grondstoffen oneindig worden verwerkt in nieuwe meubels.

Om te voorkomen dat kostbare meubels en grondstoffen bij het vuil belanden worden alle meubels voorzien van een scanbare code. Hiermee is het voor een gebruiker eenvoudig om service- & onderhoud in te plannen, schoonmaakadviezen in te zien of het product aan te melden voor repair, reuse, refurbishment of recycling.

Form Follows Nature

www.occony.com  | Linkedin | Instagram

Over Arco

Als 115 jaar oud familiebedrijf doen we al meer dan een eeuw waar we goed in zijn: tafels maken. Al 4 generaties staat vakmanschap en de liefde voor hout centraal. Hierbij gaan ambacht en moderne techniek hand in hand. Het is onze missie het traditionele vakmanschap te ontwikkelen naar het vakmanschap van de 21e eeuw. Wat ons drijft is het maken van mooie producten die ertoe doen. In een tijd waarin spullen steeds sneller hun waarden verliezen, willen wij juist waarde toevoegen. Wij maken producten met een maatschappelijke relevantie. Producten die mensen bij elkaar brengen en de negatieve impact op onze planeet beperken.

Dit doen we door het combineren van de kennis en kunde van onze vakmensen met nieuwe technologieën, nieuwe skills, nieuwe materialen en jong talent. Alle producten worden in de eigen fabriek geproduceerd, het liefst met lokale materialen. Onze ontwerpen zijn eigentijds, maar niet aan modegrillen onderhevig. We kiezen bewust voor een ingetogen stijl. Kwaliteit staat altijd voorop en daarom maken we enkel gebruik van hoogwaardige materialen. Met andere woorden, aan onze tafels kun je eindeloos tafelen: een Arco heb je voor het leven. Tafelen gaat niet meer alleen over dineren, maar over alle activiteiten die er rond de tafel plaatsvinden. De traditionele eettafel is gepromoveerd tot “leef”tafel. De tafel is het hart van het huis geworden. De plek waar je eet maar ook de krant leest, huiswerk maakt, thuiswerkt, feest viert of een spelletje speelt. Wij ontwerpen, ontwikkelen en produceren tafels voor al deze momenten.

We are Arco, we make tables. For this generation. And the next. And the next.

www.arco.nl | LinkedIn | Instagram

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Webdesign by Trashure Studio | copyright @2019 Occony

Nieuwsbrief