Peak Barstool

Collectie

Peak

Design

Joost van der Vecht

Introductie

2022

De Peak Barstool is onderdeel van de Peak collectie. De Peak Chair is in 2021 bekroond met de prestigieuze ARC21 award: ‘De Occony Peak Chair onderscheidt zich met een bedrieglijke eenvoud. Bijzondere materiaalexperimenten zijn efficiënt uitgewerkt tot een circulair product dat de potentie heeft om in grote oplagen te worden vervaardigd. In een meubeltypologie die op een clichématige manier eenvormig is, onderscheidt dit ontwerp zich met een herkenbare uitstraling, zonder daarbij de doorsnee gebruiker te vervreemden. Nota bene met bescheidenheid is een meubel gecreëerd dat daadwerkelijk een verschil kan maken.’ 

Designer aan het woord

“De naam Peak is een verwijzing naar de bergtoppen die steeds kaler worden door klimaatveranderingen. Het vertrekpunt was het ontwerpen van een duurzame, bruikbare en elegante barstoel. De gebogen rug en zitting van de stoel zijn gemaakt van afvalpapier, een feitelijk onbruikbare – maar schone – grondstof die een tweede leven krijgt en in de toekomst weer kan worden verwerkt in een nieuwe stoel.”

Joost van der Vecht

Uitvoeringen

Kleuren

Ash naturel (30)

Carbon Black (22)

Walnut (50)

DAMA 53

DAMA 49

DAMA 23

Re Wool 128

Re Wool 658

Re Wool 198

Staal RAL 9005

Afmetingen

Specificaties

Uitvoeringen

De Peak Bastool is beschikbaar in een gefineerde, gestoffeerde of hybride (gestoffeerde zitting) uitvoering. 

Volledig duurzaam

De Peak Barstool is ontworpen met duurzaamheid als uitgangspunt. De stoel is opgebouwd uit cellulose afkomstig uit afvalstromen. De gefineerde stoel is voorzien van een laag essen fineer met een dosse (gevlamde) tekening, afkomstig uit duurzaam beheerde bossen in Europa.

De zitting en de rug van de gestoffeerde stoel is gevuld met kokosnotenhaar en afgewerkt met een laag lamswol voorzien van een slijtvaste toplaag van gerecyclede wol. Het slanke stalen frame is voorzien van een slijtvaste matzwarte poedercoating (RAL 9005 pearlstructuur).

Klaar voor de volgende keer

Alle onderdelen zijn demontabel en kunnen afzonderlijk worden gerecycled. Met één hoeveelheid afval kunnen we weer een nieuwe stoel maken.

Kwaliteitscontrole

Occony en haar producenten nemen kwaliteit serieus, alle losse onderdelen ondergaan een strenge visuele en functionele keuring voordat deze de werkplaats verlaat.

Lokaal product

Productie van de zit- en rug van de barstoel vind plaats in België, alle overige onderdelen worden in Nederland geproduceerd en geassembleerd. 

Certificeringen

  • FSC certificaat(fineerafwerking)
  • Eurofin Gold (bij olie afwerking)
  • Bijdrage BREEAM certificering
  • Bijdrage LEED V4 (papieren versie)

Eenvoudige montage

De barstoel wordt uiteraard gemonteerd aangeleverd. Mocht het nodig zijn kunnen onderdelen eenvoudig worden vervangen, alle onderdelen zijn eenvoudig los te halen. 

Maatwerk

We zijn goed in projecten. Het vertalen van een klantwens naar concrete oplossingen. Naast onze standaard collectie produceren we maatwerk meubels. Wil je de barstoel in een andere afwerking of kleur? We onderzoeken graag samen wat er mogelijk is.

Vanaf prijs
€ 689,- incl. BTW

Downloads

Document aanvragen

Om jouw idee of ontwerp te laten slagen stellen we verschillende documenten beschikbaar. Geef hieronder aan welke documenten je wenst te ontvangen dan sturen we deze zo snel mogelijk toe.

Copyright @2023 Occony

Nieuwsbrief