Ch. 01

Collectie

Occony lanceert de circulaire Peak Chair

Het is gelukt, na maanden van tekenen, testen, buigen en recyclen is onze volledig circulaire stoel gelanceerd. De Occony Peak Chair. Deze unieke stoel is opgebouwd uit biologisch afval en volledig recyclebaar. De stoel is beschikbaar in verschillende uitvoeringen en past in ieder interieur.

Uniek in zijn soort

 De zitting en de kuip van de stoel zijn opgebouwd uit gerecycled afvalpapier en voorzien van een hoogwaardige laag fineer afkomstig uit duurzaam beheerde bossen. De gestoffeerde stoel is gevuld met kokoshaar in combinatie met een gerecyclede wol.

Ultiem circulair

Alle onderdelen én grondstoffen zijn van elkaar te scheiden. Hierdoor zijn de meubels uitermate geschikt voor refurbishment en recycling. Met één hoeveelheid grondstoffen kunnen oneindig nieuwe producten worden gemaakt.

Ontwerper aan het woord

Joost van der Vecht

“De naam Peak is een verwijzing naar de bergtoppen die steeds kaler worden door klimaatveranderingen. Het vertrekpunt was het ontwerpen van een duurzame, bruikbare en elegante stoel. De gebogen rug en zitting van de stoel zijn gemaakt van afvalpapier, een feitelijk onbruikbare – maar schone – grondstof die een tweede leven krijgt en in de toekomst weer kan worden verwerkt in een nieuwe stoel.”

Concept & styling Isabel Croon | Fotografie Rene van der Hulst

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Webdesign by Trashure Studio | copyright @2019 Occony

Nieuwsbrief