Ch. 01

Media publicatie

Flinders logo
Nominatie Brand Awards: Occony

Het merk Occony behoort tot één van de drie genomineerden voor de Sustainable Interior Brand Awards 2020. Het is de missie van Occony om het meest duurzame meubelmerk ter wereld te worden. Daarbij ligt het doel nu vooral bij een zero-impact organisatie om zowel het milieu als mens en dier zo min mogelijk te belasten en een positieve bijdrage te leveren aan de leefomgeving.

In de collectie van Occony vind je interieurproducten voor met name kantoren en hospitality. Ze werken met vooruitstrevende ontwerpers die Occony koppelt aan de impact-based interne kennis over productontwikkeling. Wanneer er wordt gekozen voor nieuwe materialen, productietechnieken of businessmodellen is een nauwe samenwerking belangrijk met als doel: schitterende en vooral duurzame producten op de markt brengen.

Hoe ze te werk gaan

Bij Occony ontwerpen ze producten op zo’n manier dat ze zowel op functie- als grondstofniveau herbruikbaar en recyclebaar zijn. Dit proces komt bij elk product weer terug. Als merk realiseren ze zich dat ze een belangrijke schakel zijn tussen de leverancier in grondstoffen en de eindgebruiker. Zonder zelf de regie in handen te nemen, zullen de producten en grondstoffen uit het zicht verdwijnen. Daarom bewaken ze dit proces continu en besteden ze veel aandacht aan het inzichtelijk maken van de samenstelling van hun producten en worden ze gecontroleerd op of ze naar behoren werken. Op die manier zijn ze altijd in staat om zowel terugname als recycling van elk product te garanderen.

Publicatie Flinders 22 augustus 2020

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Webdesign by Trashure Studio | copyright @2019 Occony

Nieuwsbrief