Ch. 01

Persbericht

Corekees en Occony tekenen samenwerkingsovereenkomst

Op 1 november jl. is tussen Stichting Corekees en Occony een duurzame samenwerkingsovereenkomst getekend met als doel positief bij te dragen aan de CO2-balans en daarmee het stimuleren van de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen zoals vastgesteld door de Verenigde Naties.

Occony plant in samenwerking met Corekees Pongamiabomen in gebieden die meer dan 10 jaar geleden zijn ontbost. De Pongamiabomen zijn rijk aan noten die ruwe olie bevatten en hebben een erg hoog CO2-absorberend vermogen. De olie wordt na persing omgezet in groene brandstof en het residu is proteïnevoeding voor mens en dier.

Occony plant voor ieder verkocht collectie item tenminste één Pongamiaboom. Met de opbrengst uit verkoop van de olie en voeding worden door Occony extra bomen geplant zodat de positieve CO2-impact per product in de loop der jaren verder toeneemt.

De aan te planten bomen vindt men terug in de impactprognose die Occony op projectbasis uitgeeft. Occony stelt aan de hand van de wensen en eisen van de eindgebruiker of diens adviseur het gewenste impactniveau vast. Indien gewenst worden meer bomen geplant. Naast de totale milieu impact geeft de impactprognose inzicht in de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen waaraan de afnemer bijdraagt.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Webdesign by Trashure Studio | copyright @2019 Occony

Nieuwsbrief