Ch. 1

News

Nieuws

Welkom op de nieuwspagina van Occony. Op deze pagina verzamelen we alle berichtgeving op het gebied van productontwikkeling, partnerships, impact, circulaire economie en de Occony organisatie. Neemt u bij vragen contact met ons op via de contactpagina of vraag de Occony mediakit aan via de downloads pagina.

De natuur voorziet ons van oneindig veel prachtige voorbeelden van steeds herhalende levenscycli. Bij Occony denken we niet anders. Form follows nature.

Ch. 02

Publicaties

Occony joins Innovation Lighthouse

Innovation Lighthouse brings together real estate owners, innovators and researchers to make buildings more sustainable through innovation. The Living Lab is now launched and will be a circular use-case for actual guests to experience. How do we provide an excellent guest experience while making their stay more sustainable and healthy?
Lees meer
Occony brandaward sustainable furiniture

Flinders – Nominatie sustainable interior Brand Awards

Het merk Occony behoort tot één van de drie genomineerden voor de Sustainable Interior Brand Awards 2020. Het is de missie van Occony om het meest duurzame meubelmerk ter wereld te worden. Daarbij ligt het doel nu vooral bij een zero-impact organisatie om zowel het milieu als mens en dier zo min mogelijk te belasten en een positieve bijdrage te leveren aan de leefomgeving.
Lees meer

Occony richt zich op productie volledig duurzame meubellijn

"Als wij een product gaan ontwerpen, kijken we welke materialen we kunnen gebruiken. Normaal wordt er eerst naar het design gekeken, dan pas naar de grondstoffen. Doordat wij dit andersom doen, kunnen wij onze producten maken van overbodige materialen in de industrie."
Lees meer

KeyPro en Occony richten circulaire hotelkamer in

Occony en KeyPro richten circulaire hotelkamer in Keypro heeft een circulaire hotelkamer ingericht in het Jacob Douwe Egberts Expierence Centre in Utrecht. KeyPro is het eerste meubelverhuurbedrijf dat inrichtingen van circulaire meubels en woonaccessoires gaat aanbieden. De kamer is o.a. ingericht met circulaire interieurproducten van gevestigde namen zoals het Revive matras van Auping en producten van het Nederlandse designlabel Occony.
Lees meer
Circulair dressoir

Media publicatie het Financieel Dagblad 16 mei 2020

Het Nederlandse label Occony maakt meubels van natuurlijke en recyclebare materialen. Zo is de vier meter lange vergadertafel Kami, een ontwerp van Joost van der Vecht, gemaakt van papierpulp. Mocht deze na een x-aantal jaren niet meer voldoen, dan is-ie volledig te recyclen: Occony neemt het meubel terug, demonteert het en maakt van de grondstoffen een nieuw meubelstuk, dat ook weer gedemonteerd kan worden.
Lees meer
Circulaire tafel OCcony

Media publicatie Volkskrant 10 april 2020

‘Biofilisch design’, een ontwerpfilosofie die door steeds meer merken wordt aangehangen, gaat uit van het menselijke verlangen om in contact te blijven staan met de natuur. Bij het Nederlandse Occony doen ze niet anders. Niet ‘form follows function’ maar ‘form follows nature’ is de drijfveer achter het duurzame meubilair voor thuis, op kantoor en in de horeca.
Lees meer

Media publicatie interieurbouw bloom

Occony is één van de klanten die dit, net als Arpa, hoog in het vaandel heeft. Zij ontwerpen en produceren meubilair van natuurlijke materialen waarbij de waarde van de grondstoffen ook na gebruik wordt behouden. Samen met partners zorgen zij ervoor dat grondstoffen na gebruik geretourneerd worden en opnieuw kunnen worden ingezet. Zo zijn ze eindeloos flexibel met mooi en toekomstbestendig design.
Lees meer

Occony x Joost van der Vecht​

Occony officially would like to welcome Joost van der Vecht as an experienced, thoughtful and future focused designer for the brand. In a constant search to improve quality for product design and showing sustainability is indeed sexy, we could not have wished for a better match.
Lees meer

Geert-Jan Smits treedt toe tot de Raad van Advies van Occony​

Geert-Jan Smits is per 15 november jl. toegetreden tot de Raad van Advies van Occony. Geert-Jan heeft een passie voor duurzame initiatieven en zal vanuit zijn kennis en netwerk een bijdrage leveren aan de groei en het succes van Occony. Hij heeft jarenlange ervaring als ondernemer in verschillende branches als consultancy en retail.
Lees meer

Occony & Corekees tekenen samenwerkingsovereenkomst

Op 1 november jl. is tussen Stichting Corekees en Occony een duurzame samenwerkingsovereenkomst getekend met als doel positief bij te dragen aan de CO2-balans en daarmee het stimuleren van de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen zoals vastgesteld door de Verenigde Naties.
Lees meer

Occony & DSM-Niaga | Ecor tekenen Memorandum of Understanding (MoU)

Occony werkt dagelijks aan gezonde producten van biologische materialen. Producten die bovendien zijn ontworpen om meervoudige levenscycli mee te gaan. Form follows nature. Occony hanteert daarbinnen acht impact principes. Alle principes tezamen creëren een fundament waarmee de levenscycli van grondstoffen wordt geoptimaliseerd en waarin we toewerken naar een positieve CO2-balans.
Lees meer

Joost Leeflang treedt toe tot de Raad van Advies van Occony​

Per 1 oktober treedt Joost Leeflang toe tot de Raad van Advies van Occony. Joost heef jarenlange ervaring in het internationale bedrijfsleven op zowel de consumenten- als B2B-markt. Zo was hij o.a. directievoorzitter van supermarktketen Marqt en CEO van Philips Central & Eastern Europe.
Lees meer

Webdesign by Trashure Studio | copyright @2019 Occony

Nieuwsbrief