Nieuws

Occony verkoopt circulaire Dutch Design meubels (en neemt ze ook weer terug)

Occony maakt volledig recyclebare meubels gemaakt van biologische afvalstromen. De meubelmaker richt zich vooral op de zakelijke markt maar introduceerde tijdens de coronapandemie ook design meubels voor thuis. Tijd dus voor een nadere kennismaking met deze vernieuwende ondernemers!
Lees meer

Circulaire designmeubels van eigen bodem

Circulaire designmeubels van Nederlandse bodem Hoe word je als meubelmerk écht duurzaam? Het antwoord is eenvoudig. Dit doe je door duurzaamheid bij de start van je bedrijf als uitgangspunt te nemen, in plaats van achteraf toe te voegen.
Lees meer

Kami DAMN Magazine

The shared vision on sustainability and care for the environment results in a renewed collaboration in which "sustainable innovation" and craftsmanship come together. Past year Arco & Occony reinfocred their gained knowledge and expertise in the field of sustainability, materials and production methods that resulted in the renewed Kami table collection.
Lees meer

Occony lanceert circulaire Peak Chair

Het is gelukt, na maanden van tekenen, testen, buigen en recyclen is onze volledig circulaire stoel gelanceerd. De Occony Peak Chair. Deze unieke stoel is opgebouwd uit biologisch afval en volledig recyclebaar. De stoel is beschikbaar in verschillende uitvoeringen en past in ieder interieur.
Lees meer
DUO designbureau

Occony en Kisch lanceren circulaire werkplekken

De gedeelde zorgen voor het milieu en visie op duurzaamheid zorgen voor een nieuwe lokale samenwerking. Occony & Kisch lanceren gezamenlijk een vernieuwende circulaire werkplekcollectie waarin sustainable design en 126 jaar vakmanschap samenkomen.
Lees meer

Publicatie Eigen Huis en Interieur samenwerking Occony Arco

Sommige bedrijven hebben moeite bij de tijd te blijven, andere galopperen voor de troepen uit. Zoals Arco en Occony, die samen twee varianten van de Kami-tafelcollectie ontwikkelden. Alles aan de tafels is herhaaldelijk recyclebaar, van de constructie tot de grondstoffen. In de Occony-uitvoering is de basis afvalpapier met watergedragen lak, in de Arco-uitvoering beuken, afgewerkt met fineer. ‘Kami is Japans voor papier,’ zegt ontwerper Joost van der Vecht.
Lees meer

Occony en Arco lanceren Kami-collectie

De gedeelde visie op duurzaamheid en aandacht voor het milieu resulteert in een vernieuwde samenwerking waarin ‘sustainable innovation’ en ambacht samenkomen. Afgelopen jaar hebben Occony & Arco alle kennis en kunde op het gebied van duurzaamheid, materialen en productiemethoden ingezet om te komen tot de vernieuwde Kami tafelcollectie. 
Lees meer
Occony duurzame werkplek bureau

Publicatie Occony lanceert duurzame thuiswerkplek

Dankzij de coronacrisis is thuiswerken eerder een regel geworden dan een uitzondering. De stijgende vraag naar thuiswerkplekken is ook Occony niet ontgaan. Afgelopen periode is er hard gewerkt aan de ontwikkeling van een duurzame en stijlvolle thuiswerkplek die in geen enkel interieur misstaat. Op 11 november is de Occony Work Desk Home gelanceerd.
Lees meer

Publicatie Innovation Lighthouse Circulaire werkplek

Have you ever thought about your work desk - the material, the usage, or the value it provides? For most people, the answer is probably no. We tend to overlook the source of our furniture, not knowing where it comes from or how it is made.
Lees meer

Publicatie Parool ‘wegwerpmeubels’

"Als wij een product gaan ontwerpen, kijken we welke materialen we kunnen gebruiken. Normaal wordt er eerst naar het design gekeken, dan pas naar de grondstoffen. Doordat wij dit andersom doen, kunnen wij onze producten maken van overbodige materialen in de industrie."
Lees meer

Publicatie PI Online – fraai interieur

Occony ontwerpt hoogwaardig kantoor- en hospitalitymeubilair gemaakt van biologische afvalstromen, en zorgt ervoor dat deze grondstoffen na gebruik weer gerecycled worden. Occony gebruikt voor zijn interieurdesign de materialen die ons door de natuur ter beschikking worden gesteld: Form Follows Nature. De meubelen zijn gemaakt van ‘waste-paper’, een afvalstroom die anders de verbrandingsoven in zou gaan.
Lees meer

Occony joins Innovation Lighthouse

Innovation Lighthouse brings together real estate owners, innovators and researchers to make buildings more sustainable through innovation. The Living Lab is now launched and will be a circular use-case for actual guests to experience. How do we provide an excellent guest experience while making their stay more sustainable and healthy?
Lees meer

Webdesign by Trashure Studio | copyright @2019 Occony

Concept & Styling by Isabel Croon | Photography by Rene van der Hulst

Nieuwsbrief