Ch. 1

News

Nieuws

Welkom op de nieuwspagina van Occony. Op deze pagina verzamelen we alle berichtgeving op het gebied van productontwikkeling, partnerships, impact, circulaire economie en de Occony organisatie. Neemt u bij vragen contact met ons op via de contactpagina of vraag de Occony mediakit aan via de downloads pagina.

De natuur voorziet ons van oneindig veel prachtige voorbeelden van steeds herhalende levenscycli. Bij Occony denken we niet anders. Form follows nature.

Ch. 02

Publicaties

Occony en Arco lanceren Kami-collectie

De gedeelde visie op duurzaamheid en aandacht voor het milieu resulteert in een vernieuwde samenwerking waarin ‘sustainable innovation’ en ambacht samenkomen. Afgelopen jaar hebben Occony & Arco alle kennis en kunde op het gebied van duurzaamheid, materialen en productiemethoden ingezet om te komen tot de vernieuwde Kami tafelcollectie. 
Lees meer
Occony duurzame werkplek bureau

Publicatie Occony lanceert duurzame thuiswerkplek

Dankzij de coronacrisis is thuiswerken eerder een regel geworden dan een uitzondering. De stijgende vraag naar thuiswerkplekken is ook Occony niet ontgaan. Afgelopen periode is er hard gewerkt aan de ontwikkeling van een duurzame en stijlvolle thuiswerkplek die in geen enkel interieur misstaat. Op 11 november is de Occony Work Desk Home gelanceerd.
Lees meer

Publicatie Innovation Lighthouse Circulaire werkplek

Have you ever thought about your work desk - the material, the usage, or the value it provides? For most people, the answer is probably no. We tend to overlook the source of our furniture, not knowing where it comes from or how it is made.
Lees meer

Publicatie Parool ‘wegwerpmeubels’

"Als wij een product gaan ontwerpen, kijken we welke materialen we kunnen gebruiken. Normaal wordt er eerst naar het design gekeken, dan pas naar de grondstoffen. Doordat wij dit andersom doen, kunnen wij onze producten maken van overbodige materialen in de industrie."
Lees meer

Publicatie PI Online – fraai interieur

Occony ontwerpt hoogwaardig kantoor- en hospitalitymeubilair gemaakt van biologische afvalstromen, en zorgt ervoor dat deze grondstoffen na gebruik weer gerecycled worden. Occony gebruikt voor zijn interieurdesign de materialen die ons door de natuur ter beschikking worden gesteld: Form Follows Nature. De meubelen zijn gemaakt van ‘waste-paper’, een afvalstroom die anders de verbrandingsoven in zou gaan.
Lees meer

Occony joins Innovation Lighthouse

Innovation Lighthouse brings together real estate owners, innovators and researchers to make buildings more sustainable through innovation. The Living Lab is now launched and will be a circular use-case for actual guests to experience. How do we provide an excellent guest experience while making their stay more sustainable and healthy?
Lees meer
Occony brandaward sustainable furiniture

Flinders – Nominatie sustainable interior Brand Awards

Het merk Occony behoort tot één van de drie genomineerden voor de Sustainable Interior Brand Awards 2020. Het is de missie van Occony om het meest duurzame meubelmerk ter wereld te worden. Daarbij ligt het doel nu vooral bij een zero-impact organisatie om zowel het milieu als mens en dier zo min mogelijk te belasten en een positieve bijdrage te leveren aan de leefomgeving.
Lees meer

Occony richt zich op productie volledig duurzame meubellijn

"Als wij een product gaan ontwerpen, kijken we welke materialen we kunnen gebruiken. Normaal wordt er eerst naar het design gekeken, dan pas naar de grondstoffen. Doordat wij dit andersom doen, kunnen wij onze producten maken van overbodige materialen in de industrie."
Lees meer

KeyPro en Occony richten circulaire hotelkamer in

Occony en KeyPro richten circulaire hotelkamer in Keypro heeft een circulaire hotelkamer ingericht in het Jacob Douwe Egberts Expierence Centre in Utrecht. KeyPro is het eerste meubelverhuurbedrijf dat inrichtingen van circulaire meubels en woonaccessoires gaat aanbieden. De kamer is o.a. ingericht met circulaire interieurproducten van gevestigde namen zoals het Revive matras van Auping en producten van het Nederlandse designlabel Occony.
Lees meer
Circulair dressoir

Media publicatie het Financieel Dagblad 16 mei 2020

Het Nederlandse label Occony maakt meubels van natuurlijke en recyclebare materialen. Zo is de vier meter lange vergadertafel Kami, een ontwerp van Joost van der Vecht, gemaakt van papierpulp. Mocht deze na een x-aantal jaren niet meer voldoen, dan is-ie volledig te recyclen: Occony neemt het meubel terug, demonteert het en maakt van de grondstoffen een nieuw meubelstuk, dat ook weer gedemonteerd kan worden.
Lees meer
Circulaire tafel OCcony

Media publicatie Volkskrant 10 april 2020

‘Biofilisch design’, een ontwerpfilosofie die door steeds meer merken wordt aangehangen, gaat uit van het menselijke verlangen om in contact te blijven staan met de natuur. Bij het Nederlandse Occony doen ze niet anders. Niet ‘form follows function’ maar ‘form follows nature’ is de drijfveer achter het duurzame meubilair voor thuis, op kantoor en in de horeca.
Lees meer

Media publicatie interieurbouw bloom

Occony is één van de klanten die dit, net als Arpa, hoog in het vaandel heeft. Zij ontwerpen en produceren meubilair van natuurlijke materialen waarbij de waarde van de grondstoffen ook na gebruik wordt behouden. Samen met partners zorgen zij ervoor dat grondstoffen na gebruik geretourneerd worden en opnieuw kunnen worden ingezet. Zo zijn ze eindeloos flexibel met mooi en toekomstbestendig design.
Lees meer

Webdesign by Trashure Studio | copyright @2019 Occony

Nieuwsbrief