Kami collectie

De inmiddels bekende Kami collectie, ontworpen door Joost van der Vecht, is beschikbaar in een ronde en ovale vorm voor zowel het blad als de kolom(men). Deze moderne tafel brengt een duurzaam ontwerp en organische vormen samen tot een tijdloos design voor de woon- en werkomgeving. De Kami tafels kunnen met gemak en naar wens worden geconfigureerd, waarbij eindeloos in lengte geschakeld kan worden in verschillende uitvoeringen. Van een kleine intieme setting tot een grote blikvanger in een vergader- en boardroom omgeving.

De kern van de tafelbladen is opgebouwd uit snelgroeiend populierenhout uit duurzaam beheerde bossen uit Italië en is voorzien van een hoogwaardige laag eiken-, essen- of notenfineer met dosse (vlamvorming) tekening. De eiken fineren worden lokaal rondom de grensstreek geoogst op boerenerven waar bomen als ‘overbodig’ worden beschouwd. De essen en noten fineren zijn afkomstig uit duurzaam beheerde bossen en zijn voorzien van een FSC keurmerk. Alle fineren worden in Nederland vakkundig op maat gevoegd met alleen de mooiste tekeningen. Indien gewenst wordt de tafel in kleur gebeitst (keuze 10 kleuren) of naturel afgewerkt. Om voor een lange tijd van de tafels te genieten worden deze afgewerkt met een hoogwaardige projectlak.

Peak Chair

De met de ARC 21 award bekroonde Peak chair is een duurzame designstoel van de hand van Joost van der Vecht, voor de zakelijke markt maar misstaat ook zeker thuis niet. De stoel is beschikbaar in een gefineerde, gestoffeerde of hybride (gestoffeerde zitting) uitvoering. De naam Peak is een verwijzing naar de bergtoppen die steeds kaler worden door klimaatveranderingen. Het vertrekpunt was het ontwerpen van een duurzame, bruikbare en elegante stoel. De gebogen rug en zitting van de stoel zijn gemaakt van afvalpapier, een feitelijk onbruikbare – maar schone – grondstof die een tweede leven krijgt en in de toekomst weer kan worden verwerkt in een nieuwe stoel. 

De gefineerde stoel is voorzien van een laag essen fineer met een dosse (gevlamde) tekening, afkomstig uit duurzaam beheerde bossen in Europa. De zitting en de rug van de gestoffeerde stoel is gevuld met kokosnotenhaar en afgewerkt met een laag lamswol voorzien van een slijtvaste toplaag van gerecyclede wol. Het slanke stalen frame is voorzien van een slijtvaste matzwarte poedercoating. Projects specifieke stofferingen en framekleuren zijn mogelijk.

Work Desk collection

De duurzame werkplekken van Occony kenmerken zich door de slanke stalen profielen en het minimalistische design. De werkplekken zijn voorzien van een bureaublad dat is gemaakt van resthout uit de houtverwerkingsindustrie of berken multiplex. De werkbladen zijn afgewerkt met een hoogwaardige slijtvaste laag HPL (PEFC-gekeurd). 

We vinden het belangrijk dat de uitstraling van een werkplek zoveel mogelijk aansluit op het ontwerp én de ruimte. Vandaar dat er een vrije keuze is uit circa 80 HPL kleuren en een wit (RAL 9016) of zwart (RAL 9005) frame met een slijtvaste matte poedercoat afwerking. 

De collectie werkplekken bestaat uit single- en duo-werkplekken in zowel een handmatige als elektrische uitvoering. Er is geen concessie gedaan op het gebied van kwaliteit, de motoren, hefkolommen en bediening zijn van Linak. De werkplekken zijn in overleg uitbreidbaar met tal van opties zoals o.a. duurzame akoestische panelen, stroompunten in het blad en kabelgoten. 

DUO Work Desk

Occony kasten

Onze kastenserie kenmerkt zich door het minimalistische design en bijpassende slank onderstel. De maatvoering van de kastenserie is afgestemd op de afmetingen van het plaatmateriaal dat voor de kast is gebruikt. Op deze manier is productieafval nihil. De kast is opgebouwd uit duurzaam plaatmateriaal dat is samengesteld uit resthout van o.a. de landbouwindustrie. Alle kasten zijn afgewerkt met een hoogwaardige fineerlaag uit duurzaam beheerde bossen.

Om de kast optimaal aan te laten sluiten op de beoogde ruimte is er een vrije keuze in afmeting, fineersoort en een naturel of carbon afwerking. Afwijkende beits & lakkleuren zijn in overleg beschikbaar.

Webdesign by Trashure Studio | copyright @2019 Occony

Concept & Styling by Isabel Croon | Photography by Rene van der Hulst

Nieuwsbrief